SWIETIES Algemene Voorwaarden

1. Algemeen

 1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle foto’s, fotoshoots en bestanden van Swieties Fotografie.  Bij het maken van een afspraak voor een fotoshoot gaat u automatisch, (stilzwijgend) akkoord met deze voorwaarden. Heeft u tegen deze voorwaarden bezwaar, dan kunt u dat enkel schriftelijk en voorafgaand aan de fotoshoot kenbaar maken. Reportages kunnen alleen plaatsvinden als u met onze voorwaarden akkoord bent gegaan.
 2. Deze algemene voorwaarden kunnen op ieder gewenst moment door de fotograaf worden aangepast.

2. Boekingen

 1. Een fotoshoot boeken kan via e-mail, het contactformulier op de website of per telefoon.
 2. Het verschuldigde bedrag voor de fotoshoot dient tijdens de reportage voldaan te worden. Betaling vooraf via onze webshop of cadeaubon zijn eveneens mogelijk. Is uw reportage nog niet betaald, dan kunnen wij helaas geen foto’s leveren.  Alle vermelde pakketprijzen op onze website zijn inclusief btw.
 3. Het weer is een instabiele factor. Bij bewolking en zonneschijn kunnen foto’s gemaakt worden. Echter bij regen niet, vanwege de apparatuur. We verplaatsen daarom graag de gemaakte afspraak naar een samen nader te bepalen ogenblik.  Als u beslist de fotograaf, ondanks regenvoorspellingen toch te laten komen, betaalt u de kosten die de fotograaf heeft moeten maken als de fotoshoot vanwege de regen alsnog niet heeft kunnen doorgaan. Er kan een nieuwe datum worden afgesproken, waarop de fotoshoot zal plaatsvinden.

3. Fotoshoots

 1. U kiest voor een bepaalde fotograaf omdat de stijl van deze fotograaf u aanspreekt, de fotograaf is vrij zijn of haar artistieke kennis en inzicht in de reportage toe te passen. Uiteraard kunt u uw wensen en ideeën altijd kenbaar maken.
 2. Uit iedere fotoshoot wordt een selectie van de foto’s gemaakt. De foto’s moeten technisch gezien in orde zijn, en de fotograaf zal een selectie maken van de naar diens inzicht beste foto’s, zodat de stijl van de fotograaf vast ligt in de foto’s.
 3. De fotograaf is vrij om naar eigen inzicht te beoordelen welke foto’s wel en welke foto’s niet geschikt zijn om aan u te tonen. U kunt geen beroep doen op foto’s die verwijdert zijn. U kunt geen beroep doen op foto’s die volgens de fotograaf niet geschikt zijn om te tonen. Hierin staat de fotograaf volledig vrij.
 4. Indien er afspraken gemaakt zijn waarbij de term “alle foto’s” ter sprake komt, dan betreft het hier slechts de foto’s waarmee de fotograaf instemt. De naam van de fotograaf is altijd verbonden met zijn of haar werk.  Daarom is het belangrijk dat er geen foto’s worden getoond waar de fotograaf niet tevreden mee is. Ook daarom wordt altijd een selectie gemaakt met alleen de beste foto’s uit de serie. De term “alle foto’s” betreft een variabel aantal foto’s, die naar inzicht van de fotograaf zullen worden uitgekozen.
 5. Puistjes en of wondjes worden, daar waar mogelijk en zo goed als mogelijk, weggewerkt. Andere kenmerken in principe niet, alleen op verzoek (en als het mogelijk is). 
 6. Foto’s worden doorgaans binnen de 14 dagen opgeleverd via een digitale galerij van waaruit de klant zijn of haar foto’s kan downloaden in hoge resolutie zonder enig watermerk. 
 7. Klachten betreffende het geleverde werk dienen zo spoedig mogelijk, doch in ieder geval binnen de acht dagen na levering van de foto’s, schriftelijk aan de fotograaf kenbaar te worden gemaakt. De fotograaf heeft het recht binnen redelijke termijn een passende oplossing voor te stellen. Het is in geen geval mogelijk om geld terug te eisen.

4. Auteursrechten & Publicaties

 1. De auteursrechten van alle reportages blijven altijd in het bezit van Swieties Fotografie. Indien u foto’s wil gebruiken voor publicatie, neem dan altijd vooraf contact met ons op.
 2. Iedere toestemming voor publicatie is slechts rechtsgeldig via een schriftelijke overeenkomst met de fotograaf, deze moet u altijd kunnen tonen.
 3. Op alle foto’s van Swieties Fotografie rusten auteursrechten. Het is daarom niet toegestaan deze producten te publiceren zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Swieties Fotografie. Ook digitale bestanden zijn auteursrechtelijk beschermd en dus uitsluitend voor uw eigen gebruik en niet voor publicatie bestemd.   Indien u beeldmateriaal van Swieties Fotografie wil gebruiken voor publicaties van welke aard dan ook, neem dan vooraf contact met ons op. Er zal een passende vergoeding worden overeengekomen.
 4. Ieder gebruik van een fotografisch werk dat niet is overeengekomen wordt beschouwd als een inbreuk op het auteursrecht van de fotografe. Bij inbreuk komt de fotografe een vergoeding toe ter hoogte van tenminste 3 maal de door de fotografe gebruikelijk gehanteerde vergoeding voor een dergelijke vorm van gebruik met een minimum van € 300,-
 5. Swieties Fotografie zal foto’s nooit zonder toestemming aan een ander (commercieel) bedrijf doorgeven.
 6. Alle door Swieties gemaakte foto’s kunnen in het archief worden opgenomen en ter inzage worden gesteld aan onze klanten en geïnteresseerden.
 7. Bij het boeken van een fotoshoot geeft u Swieties fotografie toestemming om alle gemaakte foto’s te gebruiken voor zakelijke en commerciële doeleinden zoals een blog, portfolio, nieuwsbrief, social media, tijdschrift in eigen beheer uitgegeven, fora en eventuele toekomstige activiteiten.  Wil de klant een specifieke foto niet online terug zien dan kan dit overlegd worden.  Wil de klant vrijwel geen enkele foto online dan zal tegen een extra kost een alternatief gevonden worden.
 8. U dient altijd enige vorm van naamsvermelding te gebruiken bij publicatie op sociale media kanalen of elders op het internet zoals bv ‘foto: https://www.swieties.be’